Persbericht

Belgische cultuur en vrijetijdssector roepen gezamenlijk op: Save your ticket!

Belgische cultuur- en vrijetijdsector roepen gezamenlijk op: Save your ticket!

Belgische festivals, evenement organisatoren, alsook theaters, concertzalen, culturele en recreatiecentra bieden hun bezoekers zoveel mogelijk de kans om in betere tijden alsnog van hun uitgekozen evenement te genieten.

De Belgische overheid maakte recent een aantal maatregelen bekend zoals het toestaan van tegoedbonnen voor geannuleerde of uitgestelde activiteiten om de sector die zwaar getroffen is door de COVID-19 coronacrisis te ondersteunen.

Via de website www.saveyourticket.be wil de sector haar bezoekers hier uitgebreider over informeren, om zo de sector te helpen door deze moeilijke tijd heen te komen. Zo zal de sector in de toekomst in staat zijn om opnieuw voor iedereen prachtige activiteiten te organiseren.

Zoeken naar de best mogelijke oplossingen

De organisaties komen met passende oplossingen voor de houders van tickets; de bezoekers. Er wordt zoveel mogelijk gezocht naar nieuwe data voor de evenementen die nu geen doorgang kunnen vinden en het oorspronkelijke ticket blijft gewoon geldig voor een evenement met dezelfde essentiële kenmerken dat binnen een termijn van 2 jaar georganiseerd wordt. Hierdoor kunnen bezoekers alsnog genieten van een vervangende voorstelling, wedstrijd, festival, concert of tentoonstelling.

Is zo’n verplaatsing niet mogelijk, wordt het evenement definitief afgelast of is de houder van het ticket verhinderd op de nieuwe datum, dan krijgt de houder van het ticket zijn geld terug. Ticketkopers worden door de betreffende organisator geïnformeerd over de praktische afhandeling van hun evenement en tickets. Ook kunnen ticketkopers er steeds voor kiezen om hun ticket om te zetten in een donatie, waarmee zij artiesten, makers en de mensen achter de schermen steunen.

Geniet later

Met ‘Save your ticket!’ hoopt de sector dat houders van tickets op een later moment van hun bezoek aan hun favoriete podium of event kunnen genieten. Daardoor kan de culturele sector de grote economische klap die hen treft door de coronacrisis opvangen. Dit geeft de sector de ruimte om te werken aan nieuwe en kwaliteitsvolle evenementen in de toekomst. Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar juist ook de mensen achter de schermen die deze evenementen mede mogelijk maken zoals decorbouwers, technici, leveranciers, creatievelingen en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele sector.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie